Design Sprint: Koopwoning

dinsdag 4 december 15:00-17:00   @Stadskantoor, Utrecht

In Design Sprints – een van de onderdelen van het Digitale Identiteitslab – onderzoeken we digitale identiteit aan de hand van een concrete casus met gemeenten. Tijdens deze Design Sprint zullen gemeente Utrecht en Eindhoven onderzoeken hoe het proces omtrent het kopen van een koopwoning makkelijker kan worden gemaakt door middel van een digitale identiteit.

Ik wil verhuizen naar een nieuwe koopwoning. Hiervoor ga ik een nieuwe hypotheek afsluiten waarvoor ik verschillende gegevens aan moet leveren. Als ik mijn hypotheek afgesloten heb en daadwerkelijk mijn nieuwe huis heb, wil ik mijn verhuizing doorgeven aan mijn gemeente en aan voor mij relevante partijen. Op dit moment is dit voor mij een complex proces, ik zou graag zien dat dit proces versimpeld wordt. Waarbij ik mij eenmalig wil identificeren/authenticeren zodat ik mijn dienstverlening zelf kan organiseren.

Op dinsdagmiddag 4 december zullen de bevindingen van beide gemeenten worden gepresenteerd aan experts. De experts reflecteren op de ontwerpvraag en de oplossingen. 

Deze middag is openbaar voor alle geïnteresseerden. Wil je de expertsessie bijwonen? Stuur dan een mailtje naar denise@waag.org om je aan te melden!