Artikelen

Alleen inwoners mogen meebeslissen

Sprint 1 van het digitale identiteitslab richt zich op digitale identiteit in combinatie met digitale participatie. Een overzicht van de 1e sprint.

4 november 2018

Expertsessie Toetsingskader

Tijdens het Fieldlab Common Ground in Zwolle werd het toetsingskader opgesteld door het digitale identiteitslab bestudeerd en besproken door experts. De belangrijkste discussiepunten kan men terugvinden in dit verslag.

26 oktober 2018

Ik wil mijn data terug!

Je hebt laatst een hippe headset gekocht maar je bent zeer ontevreden met het product en de service. Je wilt dat jouw persoonsgegevens gewist worden. Hoe kan je er nu zeker van zijn dat jouw data ook daadwerkelijk is gewist?

24 oktober 2018

Hoe help ik mijn vader?

Belastingaangifte doen voor de dementerende vader. Hoe kan dat makkelijker en veiliger?

22 oktober 2018

Help, ik heb een huis!

Einderlijk een huis: súperfijn! Na jarenlang op de wachtlijst te hebben gestaan heeft een woningbouwvereniging je een nieuwe sociale huurwoning toegekend. Maar dan begint de administratieve rompslomp.

19 oktober 2018

Jouw digitale identiteit?

Tijdens de meetup ‘Designing personal data ownership’ bij Waag we keken we naar gemeenschappelijke en ontwerp principes. Denise Op den Kamp schreef erover.

17 oktober 2018

Leeft u nog?

Als je moet bewijzen dat je nog leeft, is een telefoontje dan genoeg?

9 okt 2018

Jij, online.

Een verkenning van identiteit in het digitale tijdperk.

27 sep 2018

Ontglibberen

Digitale Identiteit is een ingewikkeld begrip. Job Spierings doet een poging om het begrip verder uit te diepen en stuit op nieuwe inzichten.

19 sep 2018

Digitale Identiteits Lab bij Fieldlab Common Ground @Zwolle

Het Digitale Identiteitslab zal aanwezig zijn tijdens Fieldlab Commons Grounds in Zwolle (24-28 september).

18 sep 2018

Eerste input digitale identiteit verzameld

Nu het Identiteitslab ruim een maand onderweg is, hebben we al veel informatie en input verzameld. Zowel tijdens diverse sessies en gesprekken als uit eerdere documentatie. Deze inbreng wordt hier geordend en vormt de basis voor het vervolg van het lab.

9 aug 2018

Al je gegevens op het internet: een prettig idee?

Inloggen bij de gemeente met DigiD, concertkaartjes boeken, shoppen voor schoenen: we delen online vaak gegevens over onszelf in ruil voor gebruiksgemak.

26 jul 2018

Digitale identiteit: een onbegrepen bouwsteen van onze samenleving

Wanneer je een Nederlander vraagt iets te vertellen over zijn of haar identiteit, zijn er vrij weinig mensen die zullen beginnen over de gegevens die ergens in databases staan.

25 jul 2018

TU Delft test digitale identiteit voor op de telefoon

De TU Delft heeft een toepassing voor de telefoon ontwikkeld, waarmee je snel en veilig je identiteit kunt aantonen.

12 jun 2018

Digitale identiteit opent alle deuren

iBestuur: digitale identiteit (...) wil niet zeggen dat die in de plaats komt van persoonlijk contact. “Er zijn altijd situaties denkbaar waarbij dát geschikter is.”

30 mrt 2018