Principes in technologie

hoe maak je ze concreet?

donderdag 13 december 16:00-18:00  @Greenhost, Amsterdam 

In deze meetup gehost door Greenhost gaan we op zoek naar manieren om waarden en principes te vertalen in technologie. Hoe maak je mooie en abstracte woorden concreet?

Registreer je hier

Bij het ontwerpen van technologie wordt steeds vaker duidelijk dat hier principes achter schuilen. Andersom gezien vinden we het belangrijk dat bepaalde principes vertaald worden naar diezelfde technologie. Technologie moet toegankelijk en transparant zijn en de burger moet haar autonomie kunnen behouden. Grote en abstracte termen die vervolgens vertaald moeten worden in daadwerkelijke technologie. Maar hoe doe je dat?

Hoe kun je deze principes concreet maken zodat ze niet bij mooie woorden blijven, maar terug te zien zijn in de gekozen of ontworpen technologie? In deze meetup, georganiseerd door het Digitale Identiteitslab, in samenwerking met Greenhost en Tada, gaan we opzoek naar manieren om abstracte principes te vertalen naar technologie.

Het Digitale Identiteitslab

Digitale Identiteitslab is op zoek naar nieuwe ideeën, concepten en concrete tools die een betrouwbare en veilige digitale identiteit kunnen vormgeven en de grip erop kunnen vergroten. Hierbij worden verschillende stakeholders gevraagd zich te mengen in het debat. Zo zullen we verschillende perspectieven van o.a. burgers, experts, kunstenaars en ambtenaren bij elkaar brengen voor een compleet beeld op het vraagstuk rond digitale identiteit.

Greenhost

Greenhost is een duurzaam webhosting bedrijf. In het dagelijks werk worden duurzaamheidsprincipes meegenomen in de keuzes voor technologie en andere keuzes in de bedrijfsvoering. Welke uitdagingen kwamen ze tegen bij het inbouwen van dit principe in hun technologie? Wat leerden ze daarvan? 

Tada

Tada ontwikkelde 6 principes voor een digitale stad. Bij uitstek een mooie kans om deze principes in de technologie van de stad verankerd te krijgen. Hoe gaan ze om met deze vertaalslag en waar lopen ze tegenaan?

16:00 – Introductie Greenhost
16:05 – Digitale Identiteitslab – van principes naar een toetsingskader
16:30 – Greenhost: duurzaamheidsprincipes vertalen naar technologie
17:00 – Tada: principes voor een digitale stad: hoe krijgen we die verankerd in technologie?
17:30 – Aan de slag: neem één principe en voer deze volledig door in een tool voor digitale identiteit
18:00 – Aflsuiting